ChuChum Chilli!

NAVIGATION - SEARCH

Grillet nakkefilet med Chu-Chum og ramsløg

Grillet nakkefilet med Chu-Chum og ramsløg

Selvom det snart er jul, så er der her en opskrift der både kan bringe sommeren og varmen tilbage. Man kan både lave den på grillen eller i ovnen.


En pæn pudset nakkefilet på ca 2 kg, er nok til 2 – 4 – 6 personer afhængig af filetens størrelse, appetitten og hvad der ellers vanker til middagen

Dette skal du bruge:
•    1 stk. afpudset nakkefilet (man kan evt. bruge andet kød, men så skal tid og temperatur justeres derefter)
•    et lille bundt frisk Ramsløg
•    2-3 store spsk. Chu-Chum – evt. Cha-Chaw for en lidt stærkere chilismag
•    1 spsk. salt – gerne af den gode slags
•    1-2 spsk. rørsukker, gerne økologisk
•    1-1,5 dl. almindelig rapsolie

Skal der være mad til 4+ personer skal du købe en stor flot nakkefilet – meget gerne fra en fritgående, økologisk eller Antonius gris.

Puds nakkefileten af for det meste fedt, den skal ikke være helt fedtfri, men der skal heller ikke være store tykke lag fedt på den. Gnid den let med halvdelen af saltet.


Mens nakkefileten marinerer med salt.

Hak ramsløg og rør Chu-Chum, rapsolie, rørsukker, ramsløg og salt sammen i en skål. Lad det stå og samle sig ca. 15 minutter.Efter ramsløg og Chu-Chum blandingen har stået og samlet sig, skal nakkefileten smøres ind i blandingen.

Laver man dette dagen inden så skal du gemme lidt af Chu-Chum blandingen, og lægge nakkefileten i en skål dækket med klar film og opbevare den i køleskab til dagen efter. Har den været på køl skal den tages ud ca 1 time inden tilberedning, og resten af Chu-Chum blandingen smøres på inden den laves færdig.

Derefter skal den stå mens ovn eller grill varmes op.
Tænd for grill eller ovn.

Bruger du en almindelig ovn:

Tænd ovnen på 225° grader varmluft, sæt nakkefileten i midten af ovnen ca 20 minutter. Sænk derefter varmen til 150° grader og færdigsteg kødet ca. 1-2 timer, du kan gå efter en kernetemperatur på ca 85° grader, så er kødet færdigt. Lad stegen hvile 15 minutter inden du skærer den for.

Bruger du havegrillen, så får du det bedste resultat med en kugle- eller keramisk grill. Du skal gå efter samme temperaturer som ved varmluft ovn ovenfor, lad hellere stegen få lidt længere tid ved lavere varme, end kortere tid ved højere varme.
Lad stegen hvile 15 min. efter den er taget fra grill eller ovn. Skæres i skiver. De skulle gerne være saftige og krydrede, men ikke stærke (med mindre du er gået amok med Cha-Chaw).

Sæt Chu-Chum og Creme-fraise på bordet, så kan de, der vil, justere styrken på 2 forskellige måder. Hjemmelavet agurkesalat er også godt til.

Tilbehør – her har du frit slag – brug årstidens tilbud:

•    Små kogte kartofler med skræl, som lige varmes på en pande med lidt smør. Drys med hakket persille og lidt salt.
•    En rigtig god blandet salat
•    Pastasalat
•    Kartoffelsalat
•    Hvad har du selv lyst til

 

Vi siger velbekomme!

Comments are closed