ChuChum Chilli!

NAVIGATION - SEARCH

Grillet Svinemørbrad med Chu-Chum og Bacon

Grillet svinemørbrad med Chu-Chum og bacon
Fra Susanne har vi fået denne dejlige opskrift på Grillet Svinemørbrad med Chu-Chum og Bacon.

Til 2 – 4 - 6 personer afhængig af mørbradens størrelse, appetitten og hvad der ellers vanker til middagen

Dette skal du bruge:
•    1 stk. svinemørbrad
•    1 pk. bacon – ca. 100 g, men afhængig af mørbradens størrelse
•    2 store tsk. Chu-Chum – evt. Cha-Chaw for en lidt stærkere chilismag
•    salt – af den gode slags
•    peber fra kværn

Skal der være mad til 4 personer skal du købe en stor flot svinesvinemørbrad – meget gerne fra en fritgående, økologisk eller Antonius gris.

Puds mørbraden af for fedt og den store sene. Er bi-mørbraden med, skal senen her også af, men fjern ikke bi-mørbraden. Bøj spidsen af mørbraden ind under, så den får nogenlunde samme tykkelse hele vejen. Pensl mørbraden på alle sider med Chu-Chum. Drys med salt og nykværnet peber. OBS reducer saltmængden lidt hvis baconen er meget salt.

Mens mørbraden marinerer. Riv et stykke film af, der er længere end mørbraden. Bred det ud på bordet. Læg baconskiverne på tværs og lidt overlappende, så længden passer til mørbradens længde. Læg mørbraden over på baconen og ved hjælp af filmen rulles baconskriverne stramt om mørbraden.


Tag filmen af og snør baconen fast på mørbraden med snor, så den bliver siddende. Pensl ganske let med raps- eller olivenolie.

Mørbraden kan nu ligge fra morgen til aften i køleskabet – pakket ind i film. Har den været på køl, skal du tage den ud ½ time før, den skal på grillen. Så kan den nå at temperere sig.

Tænd for grillpanden – den skal være rigtig varm. Gril mørbraden på alle sider, så man kan se, at den har fået striber; det tager ml. 8 – 10 min i alt. Læg den i et ildfast fad og sæt den i ovnen på 100 grader (ikke varmluft) ml. 20 – 30 min. afhængig af mørbradens størrelse. Mærk med fingeren om den er eftergivelig eller brug et stegetermometer; skal vise 70 – 72 grader.

Du kan også bruge havegrillen. Lidt afhængigt af mørbradens tykkelse og forholdende omkring grillen skal den have 20 – 25 min. Mærk på den med en finger: den skal være eftergivelig, men hverken hård eller blød. Brug et stege-termomenter og regn med en temp. på omkring 70 - 72 grader i midten.

Lad mørbraden hvile 5 – 10 min. efter den er taget fra grill eller ovn. Skæres i skrå skiver. De skulle gerne være rosa, saftige og krydret, men ikke stærke.

Sæt ”Hot Deli Jam” og Chu-Chum på bordet, så kan de, der vil, supplere styrken på 2 forskellige måder. Hjemmelavet agurkesalat er også god til.


Tilbehør – her har du frit slag – brug årstidens tilbud:
•    Små kogte kartofler med skræl, som lige varmes i stegefedtet fra koteletterne og drys med hakket persille
•    En rigtig god blandet salat med bid og en håndfuld granatæblekerner
•    Pastasalat
•    Ovnbagte rodfrugter
•    Ratatouille
•    Varm kartoffelkage
•    Hvad har du selv lyst til

 

Vi siger tak for opskriften og velbekomme!

Comments are closed